Товар додано до кошика
Омега жиры
В асортименті спортивних добавок сучасного атлета неодмінно повинні вхо дить складові, які не тільки безпосередньо впливають на мускулатуру, з тімуліруя її зростання і розвиток, але і речовини, які покращують обмінні процес си не тільки в м'язової тканини, але і у всьому організмі в цілому, підвищуючи його тре вання і витривалість, які можна купити в нашому магазині. Мова під ет про омега жирних кислотах - омега-3 і омега-6. Що це таке і в чому їх користь?
Омега-3 і омега-6 кислоти відносяться до ПНЖК (поліненасичені жирні кислоти), які ма ють величезне значення для організму людини.
До класу омега 3 ПНЖК відносять 11 похідних, але до найважливішим відносяться наступні:
• альфа-ліноленова;
• ейкозапентаєнова;
• докозагексаеновая кислота
Омега-6 складається з 11 кислот, найбільш важливими є:
• лінолева кислота;
• арахідонової кислоти
Найнеобхіднішими з представлених кислот вважаються омега 6. Так, арахідонової кислоти вважається попередником нейромодуляторов і н ейромедіаторов. Також вона переходить в простагландини і лейкотрієни - основн перші медіатори запалення. Лінолева кислота - проміжне з'єднання для виробництва в організмі арахідонової кислоти. Крім того, в клітинах організму міститься в 10 разів більше лінолевої кислоти, ніж омега-3-ненасишенной альфа- ліноленової кислоти, що підкреслює особливу важливість для організму. Крім т ого, сам клас омега 6 має величезне значення для необхідного функціонування клітинних і су бклеточних мембран.
Особливо необхідно збалансоване вживання омега-3 і омега-6 жирних кислот, так як надмірне вживання кисл омега-6 ПНЖК у порівнянні з омега-3 може збільшити ймовірність виникнення ряду хвороб, таких, як атероскл ероз, артрит, астма. Також можливе виникнення імуно-запальних реакцій, проліферації пухлин. Рекомендуються приймати ом ЄГА-6 і омега-3 ПНЖК в співвідношенні 4: 1, яке вважається найбільш оптимальним. Для восстан овлення дисбалансу потрібно збільшувати частку омега-3 ПНЖК в раціоні шляхом прийому спеціальних добавок.
Необхідні для життєдіяльності кислоти знаходяться у великій кількості п іщевих продуктів.
Так, омега-3-ПНЖК можна знайти в:
• насінні льону;
• риб'ячому жирі (тунець, форель, пікша, скумбрія і т.д.);
• гірчичному маслі;
• морських водоростях;
• шпинаті;
• насінні Чіа
Омега-6-ПНЖК знаходяться в:
• олії з зерен пшениці;
• олії кунжуту;
• олії волоського горіха;
• м'ясі курки;
• м'ясі індички;
• волоських горіхах;
• мигдалі;
• соєвих бобах
Омега-жирні кислоти і бодібілдинг. Без необхідного надходження в організм омега ПНЖК важко прити до бажаних результатів, чи це зниження або набір ваги, м'язової маси, підвищення силових показників. Найчастіше, при нехтуванні і прийомом омега-3 і омега-6 кислот результати виявляються нижче бажаних.
У бодібілдингу омега 3 відіграє величезну роль, наприклад, прискорення обміну речовин, росту сухої мише чной маси і зменшення жирового прошарку. Крім того, збільшується інсули норезістентность, внаслідок чого сповільнюється засвоєння вуглеводів. Улучшаютс я реологічні властивості крові - зменшується ризик тромбоутворення, інсульто в, інфарктів.
Омега-6 кислоти беруть участь в побудові структури мембран клітин організму. Сама арах ідоновая кислота - попередник багатьох нейромедіаторів і нейрорегулятора.
Найчастіше омега ПНЖК продаються в магазинах спортивного харчування у вигляді капсул, що містять п омимо самих кислот, вітамін Е, DHA (компонент, який відновлює нейрони і захищає зоровий нерв), крім того, ЕРА (компонент, який відповідає за н ормальное функціонування серця і судин) . Крім того, окремо виробляй ться риб'ячий жир.