Протеїни рослинного походження

Рослинний протеїн - це білок, отриманий з рослин донорів, зокрема сої, гороху, рису, конопель. Рослинний продукт ще називають «веганські протеїн», адже багато спортсменів є вегетаріанцями, а рослинний протеїн стає потужною підтримкою для їх м'язів.

Вагому частку серед усіх рослин, що використовуються для витяжки протеїну займає соя, з неї виготовляють продукт в трьох інтерпретаціях. Це концентрат, ізолят, текстури, про них, а також про інші протеїнах рослинного походження ми вам і розповімо.

Соєвий протеїн: особливості та класифікація

Серед різних джерел білка соєвий є найбільш вигідним з точки зрея фінансової складової. Яєчний, казеїновий, і сироватковий продукт цілком можна замінити білком з рослинної генезису.

Класифікація соєвого протеїну:
концентрат;
ізолят;
Текстурат.

У складі концентрату міститься від 65% протеїну, крім цього в ньому є вуглеводи. Цінніший ізолят, в продукті понад 90% білка. До того ж ізолят не тільки звільнений від домішок, але і очищений від запаху, не має присмаку сої. Текстурат не що інше, як сухий продукт, що реалізується в магазинах під написом соєве м'ясо. Незважаючи, а низьку біологічка цінність протеїну з сої (близько 75 Ккал), його часто набувають спортсмени. Мінусом є слабка швидкість засвоєння, наявність речовин, що перешкоджають переварюванню.

гороховий протеїн

З гороху одержують борошно, методом замочування виділяють білок, проводять очищення і сушку. У горосі менше фітоестрогенів, ніж в сої, він не робить негативного впливу на жіночу репродуктивну систему, не є алергеном. Білка в горохових изолятах міститься від 60 м Вживати продукт можна самостійно, з овочевими та фруктовими соками.

Він сприяє швидкому насиченню організму амінокислотами, добре відновлює мускулатуру, прекрасно підходить для росту м'язів. Мінімум жирів, гарне засвоєння робить горохові протеїни знахідкою не тільки для спортсменів, але для людей, націлених на дієтичне харчування.

рисовий протеїн

Білка в рисі мало, для отримання 0,1 кг протеїну потрібно переробити в середньому 7 кг злаку з використанням непростого технологічного процесу. Неповноцінна палітра амінокислот працює не на користь рисовому протеїну, тому його частіше використовують як добавку, вводячи в комплексні склади спортивного харчування.

Конопляний протеїн

Це новий тип, не так інтенсивно використовується, але вже має позитивні відгуки. У складі насіння конопель є цінні поліненасичені жирні кислоти, клітковина, мінерали, пектини. Середньостатистичний конопляний протеїн містить: 50% білка, 21% вуглеводів, 10% клітковини.

Переваги та недоліки продукту
Перш за все рослинний білок не містить лактози, це є його основним плюсом.
Мінус - відставання по засвоюваності і користь в порівнянні з сироватковим продуктом.
Вартість не можна назвати плюсом, в співвідношенні з молочним продуктом.
Складний технологічний процес виробництва збільшує вартість, але не підвищує якість засвоюваності і цінності.
Супутні смакові якості теж знижують популярність продукту.
висновок

Як приймати той чи інший продукт, зазначено на упаковці, найчастіше порцію (30г) змішують з будь-яким напоєм, будь то коктейль, сік, смузі.

Купити білкове спортивне харчування рослинного типу можна у нас. Ми працюємо в Києві і по всій Україні, замовлення приймаємо на сайті і телефоном, доставку товару здійснюємо по всій країні.

Filters
Популярність
Новинки
Знижка
Ціна
Сортувати у порядку зменшення
Відобразити як Таблиця Список
Позиції 1-16 з 22
16
32
48
Сторінка
16
32
48
To Top
Home
Menu
Wishlist